Цените на петрола продължават да нарастват и в понеделник сутринта,

...
Цените на петрола продължават да нарастват и в понеделник сутринта,
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават в началото на новата седмица

Цените на петрола не престават да нарастват и в понеделник сутринта, откакто при търговията в петък форсираха покачването си, пробвайки се да отиграят спадът от предходните дни. Това се дължи от една страна на спадът на интензивността в Съединени американски щати, а от друга на сигналите за удължение на съглашението за ограничение на добива на нефт от ОПЕК.

Според данните на Baker Hughes от края на предходната седмица, броят на сондажните нефтогазови платформи в Съединени американски щати през предходната седмица понижава с 11 броя - до 789. От началото на годината общият им броя се свива с 96.

Все още въздействие върху пазара не престават да оказват и събитията към Мексико.

Пазарът в края на миналата седмица получи поддръжка от известията на медиите за това, че Съединени американски щати може и да отсрочат плануваното въвеждане на мита от 5 % за всички вносни артикули от Мексико. Както заяви преди този момент Bloomberg, базирайки се на източници, сходна опция се разисква, защото Вашингтон схваща, че Мексико се отнася съществено към казуса. Ако Съединени американски щати вкара обещаните мита, а Мексико продължи да извършва дадените от страната обещания за ограничаване на незаконната миграция, срокът на деяние на митата ще е къс, считат източниците.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР