Цените на петрола през второто тримесечие са се увеличили значително

...
Цените на петрола през второто тримесечие са се увеличили значително
Коментари Харесай

Цените на петрола през второто тримесечие са се увеличили значително


Цените на петрола през второто тримесечие са се нараснали доста вследствие на геополитическите фактори, оказали въздействие върху предложенията. Излишъкът от ресурси е намалял и се чака, че през идващите месеци цените на петрола ще останат високи, се споделя в публикация на The Wall Street Journal, представена от Dow Jones.

Котировката за Brent през второто тримесечие е повишена с 13 % и краткотрайно проби равнището от 80 $ за барел за пръв път от три години. През първото тримесечие цената на Brent се е нараснала с към 4 %. Цената на петрола вид WTI през второто тримесечие е повишена с 14,2 %.
Този растеж се случва на фона на намаляването на предложенията на пазара, обвързвано с ограничението на добива от ОПЕК и другите огромни производители на нефт, а също по този начин и заради свиването на производството от Венецуела и логистични проблеми в Съединени американски щати. В последно време цените на петрола е повишено също по този начин и заради предстоящото намаляване на добива в Иран поради глобите от Съединени американски щати. Вероятно тези фактори ще продължат да оказват въздействие на пазара.

Освен това, през второто тримесечие на петролния пазар се следи високо търсене на фона на растежа на международната стопанска система. Предвид това търсене, анализаторите са преразгледали и цените си за петрола през тази година.
Сега се чака, че междинната цена на Brent през тази година ще е 71 $ за барел, до момента в който през месец май прогнозата на 12 капиталови банки, интервюирана от Wall Street Journal бе за 70 $ за барел. Прогнозата цената за WTI остава без смяна - 66 $ за барел, излиза наяве от обявата.

В петък цената на Brent бе 79,44 $ за барел, а за WTI – 74,15 $ за барел.
Банките през месец май покачиха прогнозата си за двата съществени сорта с 6 $ за барел, заради усилване на рисковете от страна на Иран и Венецуела.

Главният анализатор на Jefferies разяснява, че ограничаването на предложенията евентуално ще оказва по-голямо влияние върху цените на петрола през цялата 2018 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР