Цените на петрола паднаха с над процент във вторник на

...
Цените на петрола паднаха с над процент във вторник на
Коментари Харесай

Петролът поевтиня с над процент

Цените на петрола паднаха с над % във вторник на фона на опасенията, че новите ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид и относително бавната имунизация в Европа ще забавят търсенето на горива, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,80 $, или 1,24% до 63,82 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,78 $, или 1,27%, до 60,78 $ за барел. И двата сорта поевтиняха с над 6% през предходната седмица.

„ Спадът е обвързван с проблемите с имунизацията и блокадите в Европа “, разяснява Лаклан Шоу, началник на стоковите проучвания в National Australia Bank.

Германия, която е най-големият консуматор на нефт в Европа, удължи частичната обсада до 18 април в опит да сложи под надзор третата вълна от COVID-19.

 „ Това ускорява опасенията, че песимистичните прогнози, както на Международната организация по енергетика (МАЕ), по този начин и на Енергийна осведомителна администрация (ЕИА) на Съединени американски щати, може да се трансфорат в действителност “, разясняват от ANZ Research.

Миналата седмица основаната в Париж МАЕ намали прогнозата си за търсене на недопечен нефт през 2021 година с 2,5 млн. барела дневно. ЕИА, от своя страна, чака международното предложение на нефт да задмине търсенето през втората половина на 2021 година

По-късно през днешния ден се чакат данните на Американския петролен институт, като анализаторите пресмятат, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са паднали с 900 хиляди барела през седмицата до 19 март.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР