Цените на петрола падат за първи път от четири сесии

...
Цените на петрола падат за първи път от четири сесии
Коментари Харесай

Петролът поевтинява, очакване за спад на търсенето в Китай

Цените на петрола падат за първи път от четири сесии на фона на упованията за стягане на паричната политика в Съединени американски щати, както и понижаване на търсенето в Китай заради въвеждането на локдаун в редица градове заради нарастване в случаите на COVID-19.

Мартенските фючърси за сорта Brent на лондонската фондова борса ICE Futures към 9:15 ч. българско време в четвъртък се търгува по $80,19 за барел, което е с $0,61 под цената в края на предходната сесия. В сряда тези контракти нарастнаха с 0,8 $ (1%) - до 80,80 $ за барел, най-много от 25 ноември предходната година.

Цената на февруарските фючърси за американския WTI при електронна търговия на Нюйоркската комерсиална борса (NYMEX) към същия миг е $77,29 за барел, което е с 0,56 $ под крайната стойност от предходната сесия. До приключването на търговията в сряда цената на тези контракти набъбна с 0,86 $ (1,1%), до 77,85 $ за барел, което е най-високата стойност от 24 ноември.

Протоколът от декемврийското съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, оповестен в сряда, сподели " ястребовото " насторение на водачите на американската централна банка.

" Участниците в срещата като цяло означиха, че поради техните лични прогнози за стопанската система, пазара на труда и инфлацията, може да се наложи по-бързо от предстоящото повишаване на лихвите или по-бърз ритъм на повишаването му ", се споделя в документа.

Някои от водачите на Фед също обърнаха внимание на обстоятелството, че скоро след нарастването на лихвения % може да се наложи Фед да стартира да понижава размера на активите в салдото.

" Инвеститорите заобикалят рискови активи, в това число нефт, в очакване на бързо стягане на политиката на Фед ", сподели основаният в Сеул стоков анализатор VI Investment Corp. Will Sungchil Yong.

Масовите митинги в Казахстан остават във фокуса на вниманието на петролните търговци. Съветът за групова сигурност към Организацията на Договора за групова сигурност, който включва Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан, реши да изпрати мироопазващи сили в Казахстан.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР