Цените на петрола от световните марки се повишават в сряда

...
Цените на петрола от световните марки се повишават в сряда
Коментари Харесай

Петролът уверено расте, очаквайки решението на Русия за добива

Цените на петрола от международните марки се покачват в сряда в очакване на решението на Русия по рекомендацията на техническия комитет на ОПЕК+ за понижаване на производството и формалните данни на за стоковите енергийни ресурси на Съединени американски щати.

Априлските фючърси за сорта Brent на борсата в Лондон ICE Futures през днешния ден сутринта нарастнаха с $1,02 (1,8%) - до $55,03 за барел. Във вторник, 11 февруари, цената им се увеличи с $0,74 (1.39%), достигайки 54.01 $ за барел в края на сесията.

Фючърсите за американския пример WTI за март в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) сутринта се повишиха с $0,68 (1,36%) до 50,62 $ за барел. Според резултатите от търговията във вторник те нарастнаха с $0,37 ( 0,75%), завършвайки деня на равнище към 49,94 $ за барел.

Търговците чакат решението на Русия във връзка с рекомендацията на Техническия комитет на участниците в пакта OPEC + за в допълнение понижаване на петролния рандеман. Във вторник съветският министър на енергетиката Александър Новак съобщи, че " Русия деликатно изследва рекомендацията на техническия комитет, с цел да оцени обстановката и да дефинира уравновесен метод, учреден на интереса на пазара като цяло ".

" Тъй като Русия се колебае по отношение на намаляването на производството, ОПЕК може да бъде принудена да работи сама ", съобщи Джефри Холи, старши пазарен анализатор на OANDA в Сингапур.

Междувременно данните на Американския институт за петрола (API) демонстрираха нарастване на стоковите ресурси от суровината в Съединени американски щати предходната седмица с 6 милиона барела, което може да се окаже най-високият растеж през последните три месеца. Анкетирани от Bloomberg анализатори предвидиха междинен растеж от 3,2 млн. барела.

Официалната статистика за запасите ще бъде оповестена от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати по-късно в сряда.

Управлението за енергийна информация (EIA) на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати намали прогнозата си за международното търсене на нефт и горива през първото тримесечие с 800 хиляди барела на денонощие от 100,26 милиона барела заради експлоадиране на епидемията от ковид и по-топла зима. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР