Цените на петрола от еталонните световни марки в четвъртък се

...
Цените на петрола от еталонните световни марки в четвъртък се
Коментари Харесай

Петролът поевтинява. Фед разочарова инвеститорите

Цените на петрола от еталонните международни марки в четвъртък се намаляват, откакто Федералният запас на Съединени американски щати даде да се разбере, че намаляването на базовата лихвена ставка не е начало на цикъл на намаляване на паричнокредитната политика.

В сряда котировките доближиха оптимални за последните две седмици равнища поради данните за съществено редуциране на стоковите ресурси от суровината в Съединени американски щати.

Октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures сутринта поевтиняват с $0,69 - до $64,36 за барел. В сяда тяхната цена се повиши с $0,45 и в края на търговията бе $65,17 за барел.

Американският нефт WTI с доставка септември на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се намалява с $0,72 - до $57,86 за барел. В хода на вчерашната сесия неговата цена се усили с $0,53 и заверши деня на равнище $58,58 за барел.

Председателят на Фед Джером Пауел не чака нескончаем интервал на редуциране на главната рента. Това той съобщи н а конференция след съвещанието на регулатора, на което базовата ставка за първи път след 2008 година бе свалена 0,25 процентни пункта - до равнището 2-2,25%.

Инвеститорите, които чакаха по-агресивна компания по намаляване на паричнокредитната политика, бяха разочаровани.

Както заяви в сряда енергийното министерство, стоковите ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се съкратили 8,496 млн. барела, за седма седмица подред. В същото време стоковите ресурси от бензин са намалели с 1,791 млн. барела, а на другите дестилати - с 894 хиляди барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР