Цените на петрола надхвърлиха 100 долара, а акциите на борсите

...
Цените на петрола надхвърлиха 100 долара, а акциите на борсите
Коментари Харесай

Световните борси се сринаха, петролът с рекорд от $100 за барел

Цените на петрола надвишиха 100 $, а акциите на тържищата по света се сринаха, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи „военна операция“ в Украйна с намек за по-голяма война.

Борсите търпят срив от началото на тази седмица, откакто в понеделник вечер Кремъл призна за самостоятелни двата разколнически района в Източна Украйна, а по-късно изпрати „миротворци“ в тях.

Руският президент прикани украинските военни да си вървят у дома, и даде обещание възмездие на всеки, който се намеси в спора сред двете страни.

Цените на петрола скочиха, като Брент се движеше на равнища от 100 $ за барел – стойност, невиждана от септември 2014 година Златото и японската йена, определяни като „сигурни убежища за инвеститорите“, скочиха фрапантно.

Доларът се увеличи с повече от шест % по отношение на рублата, която в последните седмици се срина поради опасенията от глобите върху съветската стопанска система.

На фондовите пазари Хонконг, Сидни, Мумбай и Сеул акциите паднаха с повече от три %, до момента в който в Токио, Сингапур, Тайпе и Уелингтън спаднаха с повече от два %. Големи загуби имаше и в Шанхай, Манила, Джакарта и Банкок.

Това е нова рецесия на фона на битката на международните държавни управления да овладеят огромната инфлация, подхранвана от търсенето след отпадането на рестриктивните мерки от пандемията от коронавирус. (БГНЕС)
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР