Цените на петрола може потенциално да се повишат с 13%

...
Цените на петрола може потенциално да се повишат с 13%
Коментари Харесай

Колко ще поскъпне петролът през 2019 година?

Цените на петрола може евентуално да се покачат с 13% от сегашните равнища, макар че ралито може да се окаже мимолетно, съгласно Goldman Sachs, осведоми Bloomberg.

Най-голямата страна производител от ОПЕК, Саудитска Арабия, понижава производството си по-бързо в сравнение с американските производители на шист могат да смогнат с дефицита и да запълнят. Това ще остави празнина на пазара, която в близко бъдеще може да накара международния бенчмарк за Brent да доближи 70-75 $ за барел в близкото бъдеще, написа екип от банкови анализатори, водени от Джефри Кюри. В същото време разтърсванията на доставките при Венецуела евентуално ще се ускорят през идващите месеци, пишат те.

" Пазарът на нефт евентуално ще продължи да се стяга доста през март и април ", споделя Кюри. " Въпреки че цените елементарно могат да доближат диапазон от 70 до 75 $ за барел, ние имаме вяра, че сходна обстановка евентуално ще се окаже мимолетна ", споделя той, потвърждавайки прогнозата на Goldman за Brent до края на годината, търгуван за 60 $.

Цената на Brent се е повишила с 23% тази година след срив от 35% през последното тримесечие на 2018 година, защото саудитците оглавиха проекта на Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници за ограничение на производството. Знаците, че Съединени американски щати и Китай се доближават към комерсиално съглашение, усъвършенстваха вероятностите за търсене, като президентът Доналд Тръмп съобщи през уикенда, че ще удължи периода за повишение на митата за китайските артикули.
Саудитска Арабия се насочва към производството през март на към 500 000 барела дневно по-ниско от личната си квота, споделя Кюри. Най-малко 100 000 барела дневно от износа на Венецуела са изгубени и това може да доближи до 200 000 - 300 000 барела на ден в идващите месеци, в случай че няма политическо решение, споделя той.

От страна на търсенето, повишаването на китайските заеми през януари успокои страховете от закъснение в най-голямата стопанска система в Азия, Федералният запас резервира по-умерена позиция, а данните за потреблението от Индия, Франция и Италия сочат за по-силен растеж, съгласно Goldman. Това значи, че има малко дефекти в прогнозата на банката за към 1,45 млн. барела на ден търсене за тази година.

Мимолетният интервал на повишение на цените на петрола съставлява опция за производителите да продават дълготрайни фючърси и варианти, с цел да хеджират цените при положение на спад по-късно през година, споделя Кюри. Проучващите американски компании са имали предпазени единствено 4% от производството си за 2020 година сега на издание на резултатите от третото тримесечие по отношение на междинната стойност за пет години от 36%, което значи, че скоро ще стартират да хеджиращи интервенции. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР