Цените на петрола може да надвишат 200 долара за барел

...
Цените на петрола може да надвишат 200 долара за барел
Коментари Харесай

Търговци предупреждават за възможен скок на цената на нефта над 200 долара за барел

Цените на петрола може да надвишат 200 $ за барел тази година, написа Financial Times, базирайки се на мнения на интернационалните търговци на нефт.

„ Цените на петрола ще се повишат до 200-250 $ за барел тази година. Това няма да е краткотрайно и ще бъде потрес за целия пазар за доставки на недопечен нефт “, сподели Дъг Кинг, началник на Фонда за търговия със артикули RCMA.

По думите на един от най-известните мениджъри на хедж-фондове в нефтения бранш Пиер Андюран в околните месеци стопанската система няма да може да се възвърне, а правенето на бизнес ще е затруднено. Изданието показва, че повода за такова нарастване на цените на суровините е непрекъснатото въвеждане на нови антируски наказания и неналичието на задоволително други източници за доставки на нефт.

Авария на морския терминал на Каспийския тръбопроводен консорциум отпреди два дни може да докара до повишение в най-скоро време на цената на нефта до  140-150 $ за барел, предвижда специалистът от Финансовия университет при държавното управление на Руската федерация Игор Юшков. Буря е развалила два от трите отдалечени терминала, които представляващ плаващи тръбопроводи, през които се прави товарене на танкери, изясни той. Започва ремонт на една от развалените тръби, което несъмнено ще докара до понижаване на размера на доставките, а това пък ще рефлектира и върху покупко-продажбите на тържищата, добави Юшков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР