Цените на петрола могат да се покачат към и над

...
Цените на петрола могат да се покачат към и над
Коментари Харесай

Путин може да затвори Северен поток 1

Цените на петрола могат да се повишат към и над 300 $ за барел, в случай че Съединените щати и Европейският съюз забранят вноса на нефт от Русия. Това съобщи съветският вицепремиер Александър Новак.

" Абсолютно ясно е, че отводът от съветски нефт би довел до пагубни последствия за международния пазар. Скокът на цените би бил непредвидим. Скокът би достигнал 300 $ за барел, в случай че не и повече ", сподели Новак. Той направи видеоизявление, излъчено по държавната съветска телевизия.

Според него замяната в Европа на доставките на съветски нефт ще отнеме повече от година, предава.bgonair.bg.

А Русия знаела къде да пренасочи петрола, в случай че Европа и Съединени американски щати се откажат от него.

Новак също по този начин предизвести, че Русия може да предприеме " огледални " дейности на тези, взети от западните страни, като спре функциониращия сега газопровод " Северен поток 1 "  към Германия, който беше пуснат в употреба през 2011 година

" Във връзка с неоснователните обвинявания против Русия по отношение на енергийната рецесия в Европа и налагането на възбрана за газопровода " Северен поток 2 ", ние имаме цялостното право да вземем уместно решение и да наложим ембарго върху изпомпването на газ през газопровода " Северен поток 1 ", уточни съветският вицепремиер.

" Европа ни тласка към ембарго върху доставките на съветски природен газ, само че ние към момента не сме взели сходно решение. Никой няма да има изгода от това ", предизвести Новак.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР