Цените на петрола леко се вдигат по време на търговията

...
Цените на петрола леко се вдигат по време на търговията
Коментари Харесай

Петролът опитва да обърне ценовата посока. Неочакван ръст на запасите в САЩ

Цените на петрола леко се подвигат по време на търговията в четвъртък сутринта, откакто се покачиха с повече от 1% в предходния ден. Пазарът последва новините за възобновяване на доставките на съветски нефт за Европа по тръбопровода " Дружба " през Украйна за Словакия, оповестиха от Slovnaft в сряда.

На 4 август " Укртранснафта " спря преноса на съветски нефт заради неплащане на директната такса. Чрез южния клон на петролопровода " Дружба ", минаващ през територията на Украйна, доставките на нефт се правят в посока на рафинериите на Унгария, Словакия и Чешката република въз основа на дълготрайно съглашение сред PJSC Transneft и JSC Ukrtransnafta за даване на услуги по превозване на първични материали при условия на 100% предплащане, написа finmarket.ru.

Освен това напън върху пазара оказаха данните за енергийните ресурси в Съединени американски щати.

Търговските запаси от нефт в Съединени американски щати предходната седмица са се нараснали с 5,46 милиона барела - до 432,01 милиона барела, демонстрират данни, оповестени в сряда, в седмичния отчет на министерството на енергетиката на страната.

Стоковите ресурси от бензин понижават с 4,98 млн. барела и възлизат на 220,32 млн. барела. Запасите от дестилати са се нараснали с 2,17 милиона барела до 111,49 милиона барела. Експертите чакаха понижение на запасите от нефт с 1 милион барела, понижение на запасите от бензин с 1,1 милиона барела и понижение на запасите от екстракт с 1 милион барела.

Междувременно в четвъртък търговците чакат публикуването на месечния отчет за петролния пазар на ОПЕК и месечния обзор на Международната организация по енергетика (МАЕ).

Днес към 9:20 часа българско време цената на октомврийските фючърси за сота Brent на лондонската борса ICE Futures е 97,57 $ за барел, което е с 0,17 $ повече от тази при затваряне на миналата сесия. Според резултатите от търговия в сряда тези договори са поскъпнали с $1,9 (1,1%) до $97,4 за барел.

Септемврийските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг нарастват с $0,12 до $92,05 за барел. До затварянето на пазара в сряда цената на тези контракти се увеличи с $1,43 (1,6%) до $91,93 за барел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР