Цените на петрола леко се понижиха в днешната сутрешна азиатската

...
Цените на петрола леко се понижиха в днешната сутрешна азиатската
Коментари Харесай

Петролът поевтиня, чака се дефицит на доставките

Цените на петрола леко се намалиха в днешната утринна азиатската търговия. Инвеститорите правят оценка резултатите от вероятния недостиг на доставките, за който през вчерашния ден предизвести Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), до момента в който търсенето на черно злато пораства, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, изгубиха 15 цента до 86,25 $ за барел. Американският лек недопечен нефт бе надолу с 13 цента до 82,69 $ за барел, само че се чака да означи седмично повишаване с 5,2 на 100.

И двата договора поддържат възходящата си посока от средата на юни, а през вчерашния ден Американският лек недопечен се търгуваше при най-високата си цена от началото на годината, до момента в който сортът Брент – от януари.

Вчера ОПЕК разгласи, че чака международното търсене на нефт да нарасне с 2,25 милиона барела дневно през 2024 година, спрямо растеж с 2,44 милиона барела през 2023 година

Очаква се следващата година солидният стопански напредък на фона на продължаващите по-добри данни за китайската стопанска система да покачат потреблението на нефт, показаха още от ОПЕК.

Някои анализатори обаче остават загрижени за търсенето, защото китайски митнически данни демонстрират, че износът на страната се е намалил с 14,5 на 100 през юли на годишна основа, макар че вносът на нефт е повишен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР