Цените на петрола, които демонстрираха уверен ръст в четвъртък спаднаха

...
Цените на петрола, които демонстрираха уверен ръст в четвъртък спаднаха
Коментари Харесай

Цените на петрола спадат, след публикуване на данните от МАЕ


Цените на петрола, които демонстрираха убеден растеж в четвъртък спаднаха до равнището от предходната сесия след издание на прогнозата на Международната организация за енергетика (МАЕ).
Стойността на февруарският фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures в ранния следобяд се намали с 0,24 $ – до 62,2 $ за барел.

Цената на фючърса за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX)
спадна с 0,17 $ – до 56,43 $ за барел.

В отчетът на МАЕ се отбелязва, че тези, които биха желали да видят петролният пазар с по-голям недостиг, напълно няма да са щастливи, защото растежът на доставките може да надвишава нарастването на търсенето.

Независимо, че страните от ОПЕК и отвън картела съумяха да реализират намаляване на запасите на нефт на световно равнище за две години, съперниците им, измежду които и американските производители на шистов нефт, евентуално ще усилват добива, означават от МАЕ.
По данни на енергийната организация, запасите от нефт в развитите страни през октомври 2017 година са спаднали до минималните от юли 2015 година 2,94 милиарда барела.

Експертите от Macquarie обаче считат, че пазарът на нефт ще е с недостиг през 2018 година В тази връзка бе нараснала и прогнозата за цената на Brent за идната година до 55,71 $ за барел, спрямо предстоящата по-рано стойност от 49,33 $ за барел. За петролът вид WTI надлежно прогнозата бе нараснала до 50,46 $ за барел, от по-ранната 46,08 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР