Цените на петрола еталонните световни марки в четвъртък се понижават

...
Цените на петрола еталонните световни марки в четвъртък се понижават
Коментари Харесай

Петролът остава под $59 за барел. Рязък скок на запасите в САЩ

Цените на петрола еталонните международни марки в четвъртък се намаляват поради данните на API за внезапен скок в запасите от суровината в Съединени американски щати през предходната седмица.

Освен това на петролния пазар се резервират опасенията, свързани с евентуално редуциране в търсенето на тази и другите първични материали поради влошаващото се положение на международната стопанска система.

Декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта поевтиняват с $0,52 - до $58,90 за барел. В сряда тяхната цена се повиши с $0,68 (на 1,16%) и при закриването на сесията бе $59,42 за барел.

Котировките на американския WTI за ноември на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се намаляват с $0,53 - до $52,83 за барел. В ход на вчерашната търговия цената на тези договори се усили с $0,55 (на 1,04%) - до $53,36 за барел.

От началото на тези седмица Brent поевтиня с към 1,8%, а WTI - с 2,4%.

Американският институт за петрола (API) в сряда разгласява данни, съгласно които стоковите ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 10,5 млн. барела. Това е рекордно огромен скок на индикатора от февруари 2017 година насам, освен това покачване на запасите се следи пета седмица подред.

Търговските запаси от бензин са се нараснали с 934 хиляди барела, а на другите дестилати т- с 2,9 млн. барела.

API събира информация от оператори на тръбопроводи, преработвателни мощности и петролни складове на доброволна основа. Официалните данни за положението на запасите от енергийното министерство на Съединени американски щати ще излязат по-късно в четвъртък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР