Цените на петрола е повишиха в ранната търговия в петък

...
Цените на петрола е повишиха в ранната търговия в петък
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на данните за инфлацията в САЩ

Цените на петрола е покачиха в ранната търговия в петък на фона на данните за закъснение на инфлацията в Съединени американски щати, които ускориха очакванията, че Федералният запас ще понижи размера на бъдещите лихвени нараствания, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време сортът Брент нарастна с 1,82 $, или 1,94%, до 95,49 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 1,77 $, или 2,05%, до 88,24 $ за барел. Предходната сесия двата петролни примера нарастнаха надлежно с 1,1% и 0,8%

Цените на двата сорта обаче не престават да вървят към седмичен спад от над 4%, откакто растежа на случаите на COVID-19 в Китай породи опасения за по-слабо търсене на гориво.

Китайските управляващи ускориха локдауните и други ограничавания, с цел да предотвратят разпространяването на вируса, защото броят на случаите в Китай скочи до най-високото си равнище след локдауна в Шанхай по-рано тази година.

„ Тъй като търговците са свръхчувствителни към локдауни в най-големия вносител на нефт в света, това може краткотрайно д а ограничи упоритостта на пазара на нефт “, сподели Стивън Инес, ръководещ сътрудник в SPI Asset Management. „ Но без подозрение сме на доста по-добро място от през вчерашния ден “, добави той.

Освен че поръчките за работа от у дома понижават подвижността и търсенето на гориво, пътуванията в Китай остават лимитирани, защото хората желаят да избегнат риска от това да бъдат уловени в карантина, показаха в записка анализатори на ANZ Research.

Надеждите, че Китай ще облекчи политиката си за нулев Коронавирус, поддържаха пазара на нефт предходната седмица, само че мнения от здравни чиновници тази седмица ясно демонстрираха, че страната ще се продължа прецизно към ограниченията за ограничение на разпространяването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР