„Цените на пътищата в България са най-евтините на километър в

...
„Цените на пътищата в България са най-евтините на километър в
Коментари Харесай

Министър Нанков: Пътищата в България са най-евтините в Европа

„ Цените на пътищата в България са най-евтините на километър в Европа”, съобщи пред NOVA министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той акцентира, че това важи и за построяването на тунелните и мостови уреди.

„ Такива са изискванията, с които разполага страната. Мисля, че качеството е положително, предвид на ресурса, който имаме”, уточни Нанков. Той добави, че качеството би трябвало да се усъвършенства.

Тол системата - в ход

Реакцията на страната за езерото до Северната дъга

Ска Келер: Европейски Съюз няма да финансира нов път през Кресненското дефиле

Факт е, че имаме систематичен проблем с пътищата, както българските жители, по този начин и аз самият не съм удовлетворен от тяхното качество . За това търсим редовно решение”, съобщи министърът, като уточни за допустимо такова тол таксите.

По думите му цената на строителството на автомагистралите в прилежаща Гърция да вземем за пример е 2-3 пъти по-висока.

Министър Нанков заяви, че в България „ 17 нови тунела са в друг стадий на подготовка . Някои се строят, други се проектират, за трети има предпроектни проучвания”. Всички те ще бъдат подготвени до 2023 година.

„ 34 са съществуващите тунели в страната, те се ремонтират поетапно”, добави Нанков.

В момента тече процедура по желание на реализатор за строителството на автомагистрала до Калотина, която би трябвало да бъде подготвена до 2 години.

Освен това, доникъде на годината ще стартира публичната поръчка и за скоростен път от Видин до Ружинци.

„ Забързахме се още веднъж и с един месец по-рано ще стартираме публичната поръчка за най-тежкия сектор – сред Ботевград и Мездра”, съобщи Нанков. Пътят до Видин „ ще се осъществя, необратим е като проект”. Това евентуално ще стане до 2021 година

Освен това през март започва строителството на новия лот на автомагистрала „ Хемус” от Боаза до разклона за Ябланица. До края на годината пък се чака да бъде пусната и нова права от автомагистралата към Гърция. Става въпрос за сектора от Благоевград към Крупник. Това ще се случи 6-7 месеца предварително, през ноември.

По автомагистрала „ Тракия” има сектори, които незабавно се нуждаят от преасфалтиране, призна министърът, като уточни, че сега се правят огледи и оценка на към 60 такива прави в страната, предпоставящи риск от тежки пътнотранспортни катастрофи за преминаващите коли.

Според него обаче ремонтираните пътища с идеални условия в България водят до увеличение на тежките произшествия . Той даде като образец правата сред Микре и Български извор, където за година има 33 смъртни случая.

„ Пътната сигурност е развой, в който са забъркани всички институции и всички български жители, участници в придвижването по пътищата”, съобщи министърът.

Той добави, че жилището му е санирано и енергоефективно, само че не по стратегиите за енергийна успеваемост, защото сходно нещо не би било редно.

„ Между другото жилищата на доста депутати и то от тези, които подлагат на критика програмата, са санирани”, уточни Нанков и даде за образец народния представител от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, чиито блок е саниран по европейска стратегия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР