Цените на основни храни отново тръгнаха нагоре и става абсолютно

...
Цените на основни храни отново тръгнаха нагоре и става абсолютно
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Цените тръгнаха нагоре, трябва да вдигнем заплатите

" Цените на съществени храни още веднъж потеглиха нагоре и става безусловно неотложно да се вдигнат приходите на хората ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с партийния актив и жители в Трявна. Тя напомни, че показателят на тържищните цени се е повишил от 1,13 на 2,21 пункта на стоките на едро. В същото време нарастването на минималната заплата от 650 на 710 лева, на ваучерите за храна на служащите от 80 лева на 200 лева и на пенсиите, което стана с помощта на Българска социалистическа партия в предходното държавно управление, към този момент е изядено от инфлацията, безапелационна бе Нинова. Тя не позволява да се посреща тежката зима с нараснали цени и замразени приходи, както предлага служебният кабинет на президента Радев.
Лидерът на социалистите още веднъж прикани парламентарните партии да се одобри обществен пакет от ограничения, като минималната заплата и майчинството през втората годинада да станат 850 лева " Да помислим за необлагаем най-малко от 504 лева, колкото е прагът на беднотия, за поддръжка на енергийно бедните през зимата ", предложи Корнелия Нинова, която отхвърля да одобри обвинявания, че това е популизъм. Тя прикани всички да погледнат  какво става в Европа, където се подхващат невиждани ограничения в поддръжка на служащи и семейства. 
" Няма нито една страна, която да е замразила приходите на хората в този миг. Напротив, дано се поучим от Гърция, Италия, Испания, Португалия, Унгария. Германия стигна до колосална поддръжка от 200 млрд евро. Всички те ли са популисти? ", попита Корнелия Нинова. Тя счита мантрата, че тези въпроси би трябвало да се вземат решение от постоянно държавно управление, за неверна. " А в случай че не се сформира такова? Тогава какво - да оставим народа на мраз и апетит ли? ", запита водачът на Българска социалистическа партия. Тя упорства да се гласоподава нарастване на приходите, без значение от това по какъв начин вървят договарянията за държавно управление.
В Трявна Нинова показа главните оферти на левицата за бюджета и изслуша менията на хората. На срещата участва и заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на Комисията по културата и медиите Иван Ченчев.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР