Цените на нефта сега са на същите нива, каквито бяха

...
Цените на нефта сега са на същите нива, каквито бяха
Коментари Харесай

Цената на бензина - част от политическа драма, която произвежда новини

Цените на нефта в този момент са на същите равнища, каквито бяха и през предишния септември, а на колонка сега са по-ниски. Септември 2022 година цените бяха над 3 лв..

А за какво в този момент има разлика - съгласно ръководителя на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев, защото рафинерията в Бургас преработва съветски петрол, който е една концепция или доста по-евтин като суровина, и една концепция по-евтин на българския пазар.

Преди Нова година Живодар Терзиев не чака горивата да нарастнат, само че не изключи това да стане при започване на идната.

На въпрос каква ще бъде цената през идващите седмици и месеци - Терзиев съобщи, че " това е игра на нерви ".

" Ние не участваме в търговия. Ние участваме в политическа драма, която създава вести, а тези вести се копират директно върху цените на горевата. Така че - уповавам се това да са оптималните цени, които виждаме сега, само че не мога да подсигурявам, за разлика от летните месеци, че съм прав и това ще се сбъдне. Но цените към 3 лв. ги виждаме сега и по-скоро това ще бъде до края на годината ", акцентира той.

Припомняме, че предходната седмица на първо четене Народното събрание гласува предложението за разглеждане на прелиминарен отвод и преустановяване на дерогацията, въпреки скептицизмът на държавното управление по този въпрос. Съветът по сигурността към Министерски съвет организира и съвещание по тематиката.

Предложението за предварително преустановяване на дерогацията бе импортирано в Народното събрание още преди лятната почивка от народни представители от ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и Движение за права и свободи, но бе отхвърлено. Повторно това направи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Едновременно с това държавното управление има и договорен проект за поетапно прекосяване към различни източници на нефт, макар че " Лукойл " счита оферти от депутатите 30-дневен период за " нереалистичен " и който не може изцяло да подсигурява естествената работа на предприятието ", надлежно запазването на постоянни цени на пазара на горива. За софтуерното приспособяване на рафинерията по този начин, че тя да може да работи и с други артикули, а освен с съветски, се приказва от години.

Паралелно с това шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов заяви, че не е открит финансово обвързващ " Лукойл " документ, с който те да се задължават да стартират да си заплащат налозите у нас, както бе оповестено от служебното държавно управление на Гълъб Донев. Плащанията от " Лукойл " е в действителност едно, от март месец тази година, на стойност 89 млн.лв.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР