Цените на недвижимите имоти в китайския град Дандун, разположен в

...
Цените на недвижимите имоти в китайския град Дандун, разположен в
Коментари Харесай

Рязко поскъпване на имотите на границата с КНДР

Цените на недвижимите парцели в китайския град Дандун, ситуиран в провинция Ляолин, на границата със Северна Корея, регистрират внезапно повишаване след визитата на водачите на Северна и Южна Корея. След срещата в края на март цената на квадратен метър жилищна повърхност се е нараснала с 3000 юана, което е равностойно на 470 USD и все още междинната стойност е 780 USD/кв.м. В някои региони нарастването е двойно. В същото време се следи и растеж в броя на покупко-продажбите.

„ Цените внезапно се покачиха след визитата на водача на Северна Корея Ким Чен Ун. Най-бързо порастват стойностите на парцелите ситуирани наоколо до река Ялуцзян. От другата страна на реката е ситуиран севернокорейският град Синъйчжу”, споделя медиаторът на недвижими парцели Сюй Мин.

Други брокери споделят, че цените на парцелите в някои региони порастват безусловно за часове. „ По-рано жилищата с аспект към реката не будеха интерес у купувачите, само че след срещата на двамата водачи, клиентите са от ден на ден и цените на парцелите порастват. Брокерите даже престанаха да вършат отстъпка в цената”, разясняват анализатори.

Купувачите главно са локални поданици. Повечето от тях имат предпочитание да се реалокират в централните региони на града, където напоследък са приключени редица нови планове.

След визитата на Ким Чен Ун внезапно се е нараснала покупката на железопътни билети към Северна Корея, както се следи и растеж на бизнес туристите и на фамилните екскурзии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР