Цените на морския превоз на товари спадат с бързи темпове

...
Цените на морския превоз на товари спадат с бързи темпове
Коментари Харесай

Ценита на морския превоз на товари намаляват, според германски институт


Цените на морския транспорт на товари спадат с бързи темпове след скока им по време на пандемията от ковид, заяви институтът за международната стопанска система И Еф Ве (IfW) в Кил, Германия, представен от ДПА.

Според икономическия мозъчен концерн претоварването на немските пристанища (пристигащите кораби не могат да товарят или разтоварват, защото терминалите към този момент са цялостни - бел. р.) с товарни кораби отслабва вследствие на забавянето на международната търговия. Въпреки това към 12 на 100 от световните корабни товари остават блокирани край огромните пристанища.

През септември е записано леко понижение при вноса и износа, както в Германия, по този начин и в Европейския съюз, пресмятат специалистите на института. По-рязък е бил спадът на вноса в Съединените щати - 4,4 на 100. В същото време китайският импорт се е нараснал с 3,9 на 100, а Русия може да чака леко нарастване както на вноса, по този начин и на износа си.

" Търговията през септември бе белязана от едва търсене в Северна Америка и Европа на артикули, с генезис от Китай ", сподели Винсент Стамер, началник на Килския търговски знак (Kiel Trade Indicator). " Това бе отразено в внезапно намаляващите цени за товари от Китай до тези райони. Те (тарифите) спадат към този момент четвърти следващ месец. По тихоокеанските маршрутите от Китай до западното крайбрежие на Съединени американски щати, цените за транспорт бяха съвсем намалели до равнищата си отпреди пандемията, до момента в който спадът на цените за маршрутите от Китай до Западна Европа бе по-слабо изразен ".

Цените на товарните транспорти скочиха десетократно след експлоадирането на пандемията, тласнати от понижение в товарния потенциал и увеличение на търсенето на артикули, изключително от Китай, напомня ДПА.

Охлаждането в международната търговия може да бъде и позитивно стичане на събитията, в случай че облекчи проблемите при веригите на доставки, и забавянията (на доставките) се облекчат вследствие на освободената товаровместимост, добави Стамер. Той също по този начин означи, че разстройствата във веригите за доставки към момента лимитират растежа на немския експорт, макар многото декларирани поръчки към фирмите в страната.

Най-сериозните забавяния в товарното мореплаване не престават да са свързани с превоза през Северно море, засягайки повече от 2 на 100 от световния товарен потенциал, показва немският тинк-танк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР