Цените на международната борса падаха цяла зима, а в България

...
Цените на международната борса падаха цяла зима, а в България
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Заради некомпетентни решения платихме 1 млрд. лева повече за газ

„ Цените на интернационалната борса падаха цяла зима, а в България ние плащахме с 30-40% по-скъп природен газ. Това ни донесе 1 милиарда повече разноски за газ. Август и септември предходната година цените бяха по 350 евро на мегаватчас. Тогава се нагнетяваше газ, и ние неведнъж предупреждавахме, че тогава не би трябвало да се купува това гориво. Това е професионализма, да вземеш точното решение. “ Това сподели за Euronews Bulgaria енергийният специалист Красимир Манов.

По отношение на петрола цените скочиха, в този момент отново се върнаха на 75 $ за барел. Има застоялост в стопанската система, тъй че по този метод потреблението на енергийни запаси понижава, тъй че би следвало цените да се понижат. В България се случват тези неща, тъй като се взимат некомпетентни решения. Енергийните специалисти в служебното държавно управление са некомпетентни. От 2015 година има нуклеарни боклуци на АЕЦ " Козлодуй ". Трябва да питаме Теменужка Петкова за какво не е взела това решение.

„ Чирен е цялостен на 75%, идната зима е подсигурена, само че платихме висока цена на този газ. Цените се сринаха “, уточни още той.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР