Цените на мазнините продължават да се движат нагоре"От 8 месеца

...
Цените на мазнините продължават да се движат нагоре"От 8 месеца
Коментари Харесай

Икономистът Стоян Панчев: Ако заплатите не се увеличат, ще обеднеем с още 10%

Цените на мазнините не престават да се движат нагоре

"От 8 месеца сме в обстановка на висока инфлация, от август хората обедняват, а ще и има още 10% обедняване, в случай че не се усилят заплатите. Не съм сюрпризиран от опашките за олио, доста хора имат ниски приходи. Смятам, че не е далавера, а разследване на инфлационния развой. Цените на мазнините в действителност се движат нагоре. Инфлацията на годишна база ще е двуцифрена - към 12%. Върви се към криза ". Това съобщи за "Твоят ден " по Стоян Панчев, икономист.

По думите му би трябвало да се види дали има картел - единствено в някои магазини има висока цена или това е на всички места. Относно глобите към Русия специалистът счита, че това е развой на деглобализация. "Появява се нова Желязна завеса, на разделяне сред Запада и Изтока ", уточни той.

От своя страна Преслав Райков, финансов анализатор, споделя, че резултатът от военната рецесия няма да се почувства толкоз бързо, а резултатът от глобите ще се почувства за интервал от 6 месеца до 1 година. "Изваждането на Русия от МВФ би я лишило от външна поддръжка при възможен банкрут. За жителите това значи утежняване на виталния стандарт. Финансовите транзакции на руснаците ще се затруднят ", предвижда той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР