Цените на колите втора ръка са се повишили с около

...
Цените на колите втора ръка са се повишили с около
Коментари Харесай

Цените на колите втора ръка продължават да растат

Цените на колите втора употреба са се повишили с към 30% през последната година и не престават да порастват. Това може да ги приближи даже и до съвсем новите. Най-търсени остават колите, които изискват минимална поддръжка и оферират относително невисок разход на гориво.

Изборът от оферти в автокъщите обаче е стеснен. 

Дизеловите машини не престават да са най-търсените на автопазара във Варна, само че към този момент с по-висок евростандарт. Все по-често се купуват и коли с бензинови мотори с инсталирани газови уредби. Най-масово продаваните коли са импорт от Италия и Германия.

Във Варна се намира един от най-големите пазари за използвани коли в страната. Людмил Петков от Добрич търси кола за сина си.

" Има коли - и евтини, и скъпи. Има и нарастване на цените. Голямо ли е - дми, друго, не мога да кажа тъкмо. Горната граница като цена е да кажем някъде към 5000 лв., не повече ", споделя той.

Според работещите в сектора наклонността за повишаване на новите коли е от две години и няма изгледи цените да паднат.

" Проблемът е международен. Има липса на чисто нови коли. Забавянето им, чакането да бъдат доставяни и надлежно има доста мощен пазар за втора ръка. Хората си карат колите, защото не могат да си купят нови. Ние няма от кое място да закупим тези коли втора ръка на по-добра цена, надлежно цената пораства ", изясни Владимир Меранзов, търговец на използвани коли.

В тази обстановка търсене на използвани коли има, а предлагането е малко.

" Всъщност, в случай че вие желаете през днешния ден да си купите автомобил втора ръка, вие би трябвало да избирате от доста по-малко благоприятни условия, защото няма от къде да бъдат доставени. Ние действително внасяме коли от цяла Европа и в действителност, когато там няма нови, хората купуват втора ръка и надлежно там цените са много по-високи и ние няма по какъв начин да достигнем до тях на конкурентна цена ", разяснява още Меранзов.

През последните години се вижда растеж в тъсенето на електрически коли. Те обаче също са дефицитни. Предпочитани са дребните, икономични, бензинови коли, с опция за слагане на газ, в по-ниския ценови диапазон.

Ако в действителност желаете да продадете колата си, направете го, тъй като сега цените са високи, поучава Владимир Меранзов. Търсите ли си кола, е значимо да попаднете на предан търговец и да имате шанс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР