Цените на колите втора ръка не спират да се повишават.

...
Цените на колите втора ръка не спират да се повишават.
Коментари Харесай

Цените на колите втора ръка не спират да се повишават

Цените на колите втора употреба не стопират да се покачват. Това демонстрират наблюденията на притежатели на автокъщи в страната. На пазара за возилата втора употреба у нас се следи липса на задоволително предложение.

Купувачите, като се изключи че са лимитирани в избора си, би трябвало да заплащат относително високи цени даже за 15-20-годишни коли. Според   Огнян Ценов, собственик на автокъща във Враца за високите цени у нас роля играе пазарът на коли в Европа.

„ В Европа колите са много по-скъпи, по-трудно се намират в полза на истината. В Италия, Австрия и в Германия, на всички места са вдигнати цените на колите. Причината е елементарна –
няма нови коли в Европа,
надлежно няма от кое място да си купиш… С две думи – италианците или германците си ги карат старите коли, тъй като не могат да си купят нови. Купуваме по-скъпо, надлежно продаваме по-скъпо. На старите коли са доста високи цените. Значи имам коли, които съм ги продавал може би преди 2 години за 7000 лв., сега са 9000 лева… На мен по през целия ден ми изпращат коли, само че аз не мога да ги купя, тъй като цените, на които ми ги оферират са като тук, дори може би и по-скъпи… “
Колата втора употреба би трябвало да е икономична и евтина за обслужване ,
поучава Огнян Ценов. Добавя, че има и сериозна предложение и търсене на дизелови коли. Видинчани казват, че съгласно тяхцените на колите втора употреба са повишени. Коментират също, че в България караме относително остарели коли и мъчно можем да си позволим по-нови.
“ Завишени са много цените на колите. Трудно може да си позволим по-нови коли, в случай че спечелим от тотото или ограбим банка “, споделя гражданин на града, поискал анонимност.

Според проучване на компания, осигуряваща данни за колите, за последните 10 години междинната продажна цена на използваните коли е скочила двойно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР