Цените на картите за учащи и пенсионери във Варна за

...
Цените на картите за учащи и пенсионери във Варна за
Коментари Харесай

Няма яснота откога и как децата до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт на Варна | Без промяна остават цените на автобусните карти за пенсионери и ученици във Варна

Цените на картите за учащи и пенсионери във Варна за пътешестване в градския превоз остават без смяна. Превозните документи няма да поевтинеят. Това сподели за Moreto.net шефът на общинското дружество ТАСРУД Милко Лалев във връзка оповестените от кабинета спомагателни средства за публичен превоз в цялата страна и спомагателни отстъпки на карти за пътешестване.

„ Една карта за пътешестване по всички линии е 50 лв. на постоянна цена. За учениците цената е 15 лв., т.е. те от дълго време получават тази отстъпка от 70%, която в този момент разгласи Министерски съвет. Одобрена и гласоподаване с решение на Общински съвет. Пенсионерите за една линия заплащат 2 лв. при цена на свободната карта 35 лв., т.е. те заплащат 5% от цената на транспортния документ. За карта за всички линии са таксувани 8 лв., което значи, че се употребяват с отстъпка от 84 %, което също е надалеч над оповестеното в този момент от кабинета понижение от 40%. “, изясни Лалев. Той добави, че в тази ситуация финансовото облекчението идва за общинския бюджет и превозвача, тъй като с нарастването на средствата от страната значи, че се понижава тежестта за локалната хазна, която също компенсира сумите от въпросните отстъпки.

По отношение на безплатното пътешестване за деца от 0 до 10 години към момента няма изясненост по какъв начин ще се случи чисто софтуерно.

Сега във Варна децата от 0 до 7 години пътуват гратис с карта, която се издава против Акт за раждане, показан от родителите. Картата е по народен пример и се отпечатва в печатниците на Българска народна банка. Тя се води скъпа книга. Не е разяснено дали ще се отпечатват нови карти, които ще важат за деца до 10 години или ще се търси различен вид с в допълнение упоменаване в настоящия вид на картите, използване на щемпел или различен прийом, сподели още Лалев. Според него чисто софтуерно до първи февруари не би могло да се случи печатане на нови карти, а това е датата, от която бе оповестено на централно равнище, че безплатното пътешестване влиза в действие.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР