Цените на жилищата във Великобритания отчитат ръст от 4% през

...
Цените на жилищата във Великобритания отчитат ръст от 4% през
Коментари Харесай

Имотният пазар на Великобритания „тъпче на едно място”

Цените на жилищата във Англия регистрират растеж от 4% през второто тримесечие на настоящата година в съпоставяне със същия интервал на предходната, само че регистрира спад през юни по отношение на май, сочат данните на отчет направен от Halifax. В него се показва, че английският пазар на недвижими парцели „ тъпче на едно място”, като се има поради, че дългият развой по излизане на страната от Европейския съюз води до икономическа неустановеност. Средната цена на жилищата на Острова през юли е 287 145 USD, което е с 0.2% по-ниско по отношение на юни.

„ Данните също по този начин демонстрират, че се следи внезапен спад в продажбите от началото на лятото, а общият брой на записаните покупко-продажби през юни се е намалил със 17% по отношение на юни 2018 година При други стопански условия сходен спад в продажбите би бил сигнал за идна криза, само че релативно постоянния растеж на заплатите и съвсем исторически ниските лихви по ипотечните заеми, не престават да държат цените на постоянни нива”, споделя мениджъра на Halifax Ръсел Гали.

Агенциите за недвижими парцели, от своя страна, регистрират растеж на запитванията през юни, което е доказателство за опазване интереса към английските парцели, без значение от по-малкото финализирани покупко-продажби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР