Цените на жилищата в САЩ регистрираха ръст от 8,4% миналия

...
Цените на жилищата в САЩ регистрираха ръст от 8,4% миналия
Коментари Харесай

Цените на жилищата в САЩ се покачват с най-бързите темпове от 2014 г. насам

Цените на жилищата в Съединени американски щати записаха растеж от 8,4% предишния октомври в съпоставяне със същия месец на миналата година. Това съставлява най-високото нарастване на годишна база от 2014 година поради възходящото търсене на по-просторни къщи в жилищни региони на градове след затварянето по време на пандемията, отразено в показателя Case-Shiller.

В индекса за десетте най-големи градски региони цените на жилищата се покачиха със 7,5% през октомври, по отношение на 6,2% през предходния месец. Индексът за двадесетте най-големи метрополиса регистрира нарастване от 7,9% през октомври, след годишното повишаване от 6,6% през септември. 

В месечно изражение общият показател се е повишил с 1,4% през октомври, с растеж от 1,4% в тази ситуация на десетте най-големи градове и 1,3% в показателя на двадесетте най-големи градски области.

„ Въпреки че цялостната история за въздействието на пандемията върху цените на жилищата към момента не е написана, данните от последните няколко месеца са в сходство с визията, че Covid-19 предизвиква евентуалните купувачи да се реалокират от градски апартаменти към домове в жилищните квартални ", сподели Крейг Дж. Лацара, ръководещ шеф и световен началник на капиталова тактика за S&P Dow Jones Indices. 

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР