Цените на жилищата в наскоро изградените сгради в района на

...
Цените на жилищата в наскоро изградените сгради в района на
Коментари Харесай

Цените почти достигнаха нивата от „балона“

Цените на жилищата в неотдавна построените здания в региона на Токио се покачиха с 1.7% през 2020 година, като по този метод се приближиха до максимума си от началото на 90-те години на предишния век, сочат данните на Националния стопански институт по недвижими парцели. В същото време броят на продажбите, обаче регистрира спад от 12.8% по отношение на 2019 година, до 27 228 покупко-продажби. Това е със 70% по-малко по отношение на 1990 година

По-високите разноски на строителство, поради подготовката за Олимпиадата и известността на кондоминиумите в някогашните промишлени региони спомогна за повишение на междинната цена на жилищата до 586 410 USD. Това е най-високият индикатор от 1990 година, когато междинната стойност е била 590 254 USD.

Най-скъпо продаденото жилище през 2020 година е бил кондоминиум в Дайканяме на цена от 6.65 млн. USD.

Ниските лихви по ипотечните заеми и данъчните облекчения спомогнаха за поддържане на търсенето по време на пандемията от ковид. За разлика от хората в другите огромни градове, като да вземем за пример Ню Йорк, където купувачите и наемателите се стремят към предградията, жителите на Токио са били по-заинтересовани от придобиването на парцели в централните елементи на японската столица, с цел да понижат времето за напредване от вкъщи до работата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР