Цените на жилищата в Германия се понижиха през 2023 г.

...
Цените на жилищата в Германия се понижиха през 2023 г.
Коментари Харесай

Цените на жилищата в Германия с най-рязко понижение от 60 години през 2023 г.

Цените на жилищата в Германия се намалиха през 2023 година с най-бързия годишен ритъм от 60 години, само че спадът наподобява се стабилизира през четвъртото тримесечие, което поражда очаквания за евентуално възобновяване през тази година, демонстрират последни данни, представени от " Файненшъл таймс ".

Германският показател за недвижими парцели, който наблюдава продажбите на парцели в цялата страна, откри, че цените на еднофамилните жилища са паднали с 11,3% през четвъртото тримесечие на предходната година по отношение на същия интервал на 2022 година, до момента в който цените на жилищата са спаднали с 8,9%, а на многофамилните къщи - с цели 20,1 на 100.

През четвъртото тримесечие на миналата година имаше по-умерени спадове, откакто някои банки намалиха лихвите си по ипотечните заеми.

" Възможно е да следим началото на стабилизиране на цените на недвижимите парцели ", уточни Мориц Шуларик, президент на Института за международна стопанска система в Кил (IfW), добавяйки, че ипотеките " би трябвало още веднъж да станат по-евтини, като по този метод подтикват търсенето ", съобщи БНР.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР