Цените на жилищата в Дания отново се покачват. Напоследък, след

...
Цените на жилищата в Дания отново се покачват. Напоследък, след
Коментари Харесай

Цените на жилищата на пазара с най-голям спад в Европа започнаха да се възстановяват

Цените на жилищата в Дания още веднъж се повишават. Напоследък, след внезапният спад, възобновяване на жилищния пазар в скандинавския район става все по-видимо. Там се усети един от най-дълбоките спадове на цените на парцелите в Европа.

Цените са се повишили с 1,2% през март по отношение на февруари. Това е огромно нарастване - въпреки всичко е първото от девет месеца, оповестява компанията за недвижими парцели Boligsiden, представена от Bloomberg. Цените на жилищата и ваканционните парцели също са се повишили, съгласно сезонно изгладените данни.

И в Швеция има възобновяване на цените на жилищата. Пазарът там претърпя един от най-големите спадове в цените на жилищата в международен мащаб, както и в Норвегия и Финландия. Икономисти обаче предизвестиха, че стабилизирането на пазара не значи, че дъното е достигнато, защото централните банки в района към момента не са завършили с увеличението на лихвите.
 Имотни сривове: Нидерландия означи най-големия спад в цените на жилищата от десетилетие насам
Имотни сривове: Цените на жилищата на още един европейски пазар означават най-големия спад от десетилетие насам

През 2022 година броят на продадените жилища е намалял с 14,6% на годишна база

Дания означи най-сериозния спад на цените на жилищата в Европейския съюз през четвъртото тримесечие, с 6,5% на годишна база, съгласно данни на Евростат, следвана от Швеция, Германия и Финландия.

Цените на жилищата в Норвегия към този момент са се повишили след спада. Във Финландия цените на парцелите на вторичния пазар са се повишили през февруари за първи път от осем месеца, съгласно националната статистическа работа.

В Дания обаче, макар покачването през март, цените на жилищата остават с 9,5%под пика.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР