Цените на жилищата в Австрия паднаха за трето поредно тримесечие,

...
Цените на жилищата в Австрия паднаха за трето поредно тримесечие,
Коментари Харесай

Цените на имотите в Австрия падат

Цените на жилищата в Австрия паднаха за трето следващо тримесечие, водени от спада в цената на парцелите от вторичния пазар във Виена. Това е част от приспособяването на пазара към по-високите лихвени проценти.
По данни на Австрийската национална банка темпът на обезценяване на жилищните парцели в Австрия се е забавил до 0,2% през третото тримесечие на 2023 година, а общият спад за септември 2022 година е 2,6%. Цените на по-старите жилища във Виена са паднали с 6% през последната година.
Според отчет на Австрийската централна банка, Виена е по-вероятно да се сблъска с мудна промяна на своя надценен жилищен пазар, в сравнение с с неочакван срив. По-нестабилна мярка, проследяваща цените на доставките във Виена, сподели внезапен спад от повече от 10% през април, само че от този момент компенсира по-голямата част от този спад.
По-строгите ипотечни правила, въведени в Австрия предходната година, способстваха за по-бърза промяна след години на напредък. Въпреки това, съгласно изчисленията на Централната банка, австрийските жилища към момента са с към една трета по-скъпи, в сравнение с икономическите фактори оправдават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР