Цените на жилищата в Атина към момента са толкова ниски,

...
Цените на жилищата в Атина към момента са толкова ниски,
Коментари Харесай

Рязко поевтиняване на имотите в съседна столица

Цените на жилищата в Атина все още са толкоз ниски, че в някои региони се продават на една десета от пазарната им стойност. През първото тримесечие е било допустимо придобиването на цена от 100 EUR/кв.м. при пазарна стойност от 1250 EUR/кв.м., написа гръцкото издание Greek Reporter. Така да вземем за пример, в Перистери (северозападно от Атина) жилище, издигнато през 1967 година, е продадено против 320 EUR/кв.м., при действителна цена от 1050 EUR/кв.м. Апартамент с повърхност 116 кв.м., издигнато през 1989 година, е било купено за сумата от 35 000 EUR в случай, че пазарната цена е 145 000 EUR.

В множеството случаи жилищата се продават пет-шест пъти по-евтино от действителната им цена. Много притежатели не са в положение да си заплащат налозите или имат други отговорности към парцела и по тази причина са принудени да се разделят с тях.

Цените се намират на доста ниски равнища, регистрират специалисти. В много от случаите цените по документи са по-ниски от действителните. Това се изяснява с обстоятелството, че част от парите по договорката се предават импровизирано.

Луксозният сегмент също е прелъстителен, защото икономическата рецесия намали цените и там. Това обаче няма да продължи дълго предизвестяват специалисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР