Цените на жилищата в 14-те най-големи индонезийски града отчетоха ръст

...
Цените на жилищата в 14-те най-големи индонезийски града отчетоха ръст
Коментари Харесай

Стабилни цени на фона на по-малко продажби

Цените на жилищата в 14-те най-големи индонезийски града регистрираха растеж от 0.3% през третото тримесечие на тази година по отношение на същия интервал на предходната, откакто беше регистрирано намаляване през второто тримесечие от 0.52%.

За обсъждания интервал продажбите на жилища и къщи в Индонезия са спаднали с 30.9%, сочат данните на Централната банка на страната. За второто тримесечие на тази година по отношение на същия интервал на предходната понижението е 25.6%, а за първото - 43.2%. Важно е да се означи, че в интервала 2013-2015 гг. продажбите растяха с двуцифрен %.

Не е учудващо, че при тези условия Индонезия е подхванала политика за по-лесно придобиване на парцели.

Новоотпуснатите ипотечни заеми са се нараснали със скромните 2.05%. Данните за са третото тримесечие на тази по отношение на предходната година. Налице е закъснение по отношение на второто тримесечие,когато този % е бил 3.5%

Доходността от отдаване чартърен на апартамент в Джакарта е 7.09% на годишна база. Средната цена на квадратен метър жилищна повърхност е 2595 USD. За покупката на парцел от 120 кв.м са нужни 311 400 USD, а месечният наем е 1840 USD.

Икономиката на Индонезия се редуцира с 5.32% през второто тримесечие на годишна база. Това е най-тежкия стопански спад след азиатската финансова рецесия през 1998 година В изискванията на пандемия растежът на разноските и вложенията на семействата внезапно спадна.

Наскоро индонезийското държавно управление одобри пакет от ограничения за стимулиране на стопанската система в размер на 47 милиарда USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР