Цените на жилищата с една и две спални в Хамбург

...
Цените на жилищата с една и две спални в Хамбург
Коментари Харесай

Пазар, който се възстанови

Цените на жилищата с една и две спални в Хамбург от 2018 година донеса регистрират растеж от 5%-6% на годишна база, а при кондоминиумите – с 10%-12%. „ Пандемията обаче за малко понижи интензивността при продажбите. Началото беше сложено напролет на 2020 година, когато несигурността измежду купувачите и продавачите докара до спад както при търсенето, по този начин и при предлагането. През лятото и есента на предходната година обаче пазарът на парцели в Хамбург регистрира възобновяване, оповестява The NY Times.

„ През втората половина на предходната година търсенето на недвижими парцели бързо доближи докризините равнища. Броят на предложенията обаче спадна и то съвсем на половина, най-много в предградията на немския град в региона на р. Елба. Това още повече увеличи цените на парцелите “, споделя Янина Стуве, управител на хамбургския офис на компанията Von Poll Immobilien Янина Стуве.

Към момента цените на жилищата в Хамбург се движат в необятния диапазон от 240 000 EUR до 10 млн. EUR. Средната цена на жилище за едно семейство на добра локация, в това число в региона на реките Алба или Алистър, е 1-1.5 млн. EUR, защото парцелите по крайбрежието са изключително търсени.

По думите на медиатори, множеството купувачи на жилища в региона на Хамбург са локални поданици. Делът на чужденците е дребен. По време на пандемията продажбите на парцели на нерезиденти доста понижиха, поради рестриктивните мерки. Сега делът на последните постепенно пораства. Интересът е най-вече от жители от Франция, Швейцария, Съединени американски щати, Нидерландия, Англия, Китай и Австрия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР