Цените на имотите в Дубай започнаха да се повишават след

...
Цените на имотите в Дубай започнаха да се повишават след
Коментари Харесай

Дубай регистрира нов рекорд

Цените на парцелите в Дубай започнаха да се покачват откакто се регистрира растеж в търсенето. През март междинните цени бяха с 1.3% по-високи по отношение на същия месец на 2020 година Това е първото повишаване на годишна база от 2015 година, сочат данните на уеб страницата за разбор на пазара на недвижимите парцели Property Monitor. През март междинната цена на жилищата в емирството е била 241 882 USD, а на таунхаусите и вилите, надлежно 400 000 USD и 844 000 USD. За финален път сходен растеж в цените е имало през октомври-ноември 2012 година

Основната причина за повишаването е фактът, че преди пандемията пазарът на жилища беше „ задушен “ от свръхпредлагане. Пазарът беше изцяло блокиран през първите месеци от пандемията, само че след намаляване на рестриктивните мерки стартира да се възвръща с по-бързи от предстоящите темпове.

През последните няколко месеца купувачите се насочваха към изцяло подготвени за нанасяне парцели. Общият размер на осъществените покупко-продажби през март е рекорден за последните 10 години. Също по този начин се усили броят на покупко-продажбите в горния ценови сегмент, на стойност над 2.72 млн. USD.

„ Цените показват растеж през последните пет месеца, въпреки той да не е постоянен. Особен интерес има към вилите и таунхаусите “, споделя Жана Йочинке, основен действен шеф на Property Monitor.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР