Цените на имотите у нас остават високи, а основните причини

...
Цените на имотите у нас остават високи, а основните причини
Коментари Харесай

Защо цените на жилищата у нас остават високи?

Цените на парцелите у нас остават високи , а главните аргументи за това са инфлацията и ограничаването предложение . Това стана ясно от думите на ръководителя на Националното съдружие Недвижими парцели Добромир Ганев , който разяснява тематиката пред „ Bulgaria ON AIR “.

Той цитира статистика на Евростат, съгласно която страната ни е на второ място в целия Европейски Съюз по повишаване на жилищата за месеците април, май и юни.

Спрямо същия интервал година по-рано цените са се повишили с 10,7% . Друг фактор, който задържа цените високи са към момента ниските лихви по ипотечните заеми у нас спрямо Съединените американски щати и други европейски страни.

Според Добромир Ганев пазарът в България въпреки всичко може да бъде избран като добър. За огромните градове, като София, Пловдив и Бургас да вземем за пример това е третото по мощ шестмесечие като размер от покупко-продажби от 2008 насам.

Според него у нас огромна част от покупко-продажбите с парцели не престават да се случват посредством спестявания, а не с ипотечно финансиране, за разлика от Съединени американски щати и някои западноевропейски страни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР