Цените на имотите се повишиха в световен мащаб и България

...
Цените на имотите се повишиха в световен мащаб и България
Коментари Харесай

Силното кредитиране трябваше още повече да повиши цените на имотите

" Цените на парцелите се покачиха в международен мащаб и България не е изключение, като за нашата страна растежът е с 12 на 100 за 2021 година ", сподели Георги Павлов, специалист в региона на недвижимите парцели и един от създателите на компания за цифровизация на имотния отрасъл. " А Проптех това е компания за цифровизация на парцелите, което ще спомогне на сектора да бъде набавена повече информация за пазара, да се знае кои са участниците в покупката на един парцел, както и какво става с този парцел след покупката ", разясни още Павлов, представен от БНР.

" Причината за световното покачване на цените на парцелите е политиката на Централните банки, в частност при нас на Европейската централна банка, които изпълниха всички финансови институции с доста пари, те започнаха да кредитират доста интензивно, като за тази година имаме 30 на 100 растеж на ипотечното кредитиране като размери, което е величествен растеж. Така че, аз чаках при такова кредитиране да има още по-висок растеж на цените, тъй че ще има още да слушаме за повишение на цените на парцелите ", съобщи Георги Павлов.

" Причината е в политиката на банките, които са свръхликвидни, като през пандемията количеството на размерите на депозитите надвишиха за пръв път 100 милиарда лв., настрана лихвите са рекордно ниски... ", регистрира още специалистът на недвижимите парцели.
Павлов разясни, че ориста на празните офис здания ще се промени, те ще могат да се употребяват да вземем за пример от дребни поликлиники, а смяната на регулацията за детските градини, което им разрешава да са на партерните етажи на жилищни или административни здания, ще докара до основаването на нови детски градини, още повече че, новите здания са в хубава паркова среда, добави специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР