Цените на хумуса в световен мащаб може да се покачат

...
Цените на хумуса в световен мащаб може да се покачат
Коментари Харесай

Конфликтът в Украйна ще доведе до поскъпване в световен мащаб и на хумуса - защо и с колко

Цените на хумуса в международен мащаб може да се повишат с до 20% тази година. Това оповестява The New York Times, базирайки се на данни от Световната конфедерация на бобовите храни.

Русия и Украйна са двата най-големи експортьори на нахут в света, който е главната съставна част на хумуса. Очаква се износът на нахут да намалее, а цените му да се повишат.

Доставката на бобови култури през 2022 година може да бъде понижена доста - с към 20%, предизвестява вестникът. Сред главните спънки пред доставките на нахут, създателите на материала показват военните дейности в Украйна, както и икономическите наказания, наложени по отношение на Русия.

Освен това, различен проблем е повишението на цените на логистиката, което частично се дължи на покачването на цените на петрола.

" В международен мащаб цените на нахута може да се покачат с 15% до 20% - като същата цифра е и спада в предлагането ", сподели Навнит Сингх Чхабра, анализатор от комерсиалната асоциация и шеф на Shree Sheela International, световен търговец на нахут.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР