Цените на хранителните стоки по света растат вече втори пореден

...
Цените на хранителните стоки по света растат вече втори пореден
Коментари Харесай

Цените на хранителните стоки в света растат

Цените на питателните артикули по света порастват към този момент втори следващ месец, най-вече цената на растителните масла и млечните артикули. Организацията на храните и земеделието към Организацията на обединените народи (FAO) съобщи, че междинният показател на цените на храните на FAO, който отразява месечните промени в интернационалните цени на съществени храни, през юли е 94.2 пункта, което е с 1.2% повече от юни.
Според отчет, оповестен на уеб страницата на организацията, показателят на цените на растителното масло нараства със 7.6% спрямо предходния месец, достигайки най-високата си стойност за последните пет месеца.
"Ръстът на интернационалните котировки за главните типове растителни масла се дължи на упования спад в производството, както в тази ситуация с палмовото масло, както и на увеличеното интернационално търсене на вноса и дефицита на служащи мигранти ", се споделя в документа.
Индексът на цените на млечните артикули FAO се е нараснал с 3.5%. Покачването на цените се е отразило на всички артикули - от масло и сирене до мляко на прахуляк.
Индексът на цените на зърнените култури FAO остава на практика неизменен от юни. През юли показателят на цените на месото е намалял - цената му е с 1.8% по-ниска от тази през юни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР