Цените на хранителните стоки отново се устремиха нагоре. Единственото поевтиняване

...
Цените на хранителните стоки отново се устремиха нагоре. Единственото поевтиняване
Коментари Харесай

Хвърчат цифрите за домати, зеле, мляко и сирене

Цените на питателните артикули още веднъж се устремиха нагоре. Единственото поевтиняване при плодовете се вижда при лимоните с близо 3%, които се търгуват на цена от 2.87 лева./кг. и при гроздето с съвсем 9%, което се търгува на едро за 2.19 лева./кг. За сметка на това цената на зелето се е покачила с 2.7% до 1.14 лева за кг. С 13.3% е по-висока цената и на оранжерийните домати, които се търгуват за към 3.40 лева./кг.

 

Към днешна дата цените на дребно в комерсиалната мрежа са напряко стряскащи и мъчно би могло да се купят свестни домати на цена по-ниска от 6 лева./кг. тези, които хипермаркетите оферират на доста по-ниски цени като да вземем за пример 4 – 4.80 лева./кг. нямат нито усет, нито пък мирис и не заслужават пукната пара.

 

Продължава повишаването и при млечните артикули, откакто през летния сезон за малко бяха спрели хода си нагоре. При сиренето повишаването е с 1.5% и се търгува за 11.36 лева./кг. на едро. В магазина не може да се купи качествено сирене на цена по-ниска от 17-20 лева./кг.

 

 

При киселото мляко с 3 и над 3% масленост повишаването е с 2.7% и кофичка от 400 гр. се продава на цена от 1.14 лева на едро, а в магазина цената й доближава съвсем 2 лв..

Прясното мляко е неоспорим първенец по цени. При него внезапният скок се случи предходната години и до през днешния ден продължава да нараства. Цената му в магазина е близо 4 лева./л. Само в порядъка на седмица, цената му се е повишила с 0.5%.

 

Продължава покачването и при пилешкото месо и към днешна дата.

Сериозно е повишаването и при ориза – 2.5% единствено за последната седмица като цената му към този момент е 3.25 лева./кг.

Инфо: Уикенд

Тагове: цени храни плодове зеленчуци ориз мляко млечни изделия домати зеле сирене
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР