Цените на храните в света са спаднали слабо през ноември

...
Цените на храните в света са спаднали слабо през ноември
Коментари Харесай

Световните цени на храните са поевтинели през ноември

Цените на храните в света са спаднали едва през ноември по отношение на предходния месец, като внезапното повишаване на захарта и олиото значително е обезвредено от поевтиняването на млечните артикули, заяви през днешния ден Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие (ФАО), представена от Ройтерс.

Индексът на организацията, отчитащ месечните ценови промени на кошница от зърнени храни, маслодайни култури, млечни и месни артикули и захар, е бил на приблизително ниво от 175,8 пункта за предишния месец, което е с 0,5 % по-малко, в сравнение с през октомври.

Спрямо ноември предходната година храните на интернационалния пазар са поскъпнали с 2,3 %.

Селскостопанските артикули излязоха от интервал на внезапни съмнения на цените, като ФАО чака да останат постоянни през идващото десетилетие.

Организацията увеличи прогнозата си за международната зърнена годишна продукция през 2017 година до 2,627 милиарда тона, което е с 16,8 милиона тона повече спрямо предходната година, а по този начин международното предложение ще доближи рекорден най-много.

ФАО увеличи и упованията си за международното произвеждане на пшеница до 754,8 милиона тона, което обаче е с 1 % по-малко, в сравнение с през 2016 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР