Цените на храните са основна тема у нас в последните

...
Цените на храните са основна тема у нас в последните
Коментари Харесай

Ето къде храните у нас са най-скъпи и най-евтини

Цените на храните са съществена тематика у нас в последните месеци. Буквално всеки ден продуктите нарастват. А ограниченията на служебното държавно управление против спекулацията към този момент не дават огромен резултат. Ето по какъв начин се търгуват стоките в другите градове на страната.

Средната цена на кг захар е към 2.70 лв., толкоз е и в София. Най-евтина е захарта в Бургас – 2,30 лв., а най-скъпа – в Пловдив – 3 лева

Пакет брашно от 1 кг приблизително коства 1,40 лв.. В София и Бургас то се продава за 1,50 лв., в Пловдив – за 1.90 лв., а най-скъпо е в Силистра, където стига до 2.10 лв..

Олиото в София коства 4.90 лв., почти такава е и цената в Силистра. В Бургас цената му е най-ниска – 3.90 лв., а в Пловдив най-висока – 5 лв..

При сиренето и кашкавала ножицата в цените е доста разтворена.

При сиренето килограмът е най-евтин още веднъж в Бургас, където се продава за 9.50 лв.. Средна е цената му в София, Благоевград и Силистра, към 13-14 лв. за кг. В Пловдив килограмът стартира от междинните цени за страната и стига до фрапиращите 23 лв. на едро, оповестява Би Ти Ви.

Подобно е ситуацията и при кашкавала. Средната му цена е 18 лв. на кг. Отново най-евтин е в Бургас, където се продава против 10 лв. на кг, а най-скъп в Пловдив, където цената стига до 25 лв..

Цената на каймата е към 8 лв. на кг. Този път най-евтина е в Добрич – 5.50 лв., а най-скъпа в Силистра – 11 лева на кг.

Като цяло може да заключим, че множеството съществени храни са най-скъпи в Пловдив, а най-евтини в Бургас.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР