Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на

...
Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: От днес хлябът е по-евтин с 20% в търговските вериги

Цените на хляба бяха понижени с 20% след приемането на нулевата ставка на Данък добавена стойност за хляба и брашното. Мерките, препоръчани от министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, дадоха резултат. Още на първи юли огромните търговски вериги започнаха да сменят етикетите с нови на по-ниска цена, оповестяват от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

" Намаляването цената на хляба беше наш ангажимент към хората и производителите, който изпълнихме ", съобщи след оповестяването на новината министър Нинова. Тя подреди инспекции на Комисията за отбрана на потребителите. Те удостоверяват, че са оповестени понижения на цените в огромните вериги, като известията за това в комерсиалните обекти са правилни и дават отговор на условията на закона.

„ С това изпреварващо влизането в действие на закона деяние търговците демонстрират, че имат волята да изпълнят поетия при представянето на мярката ангажимент за понижаване на цените “, означи Мариана Кукушева, ръководител на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

" В тази тежка социално-икономическа обстановка главният ни приоритет е грижата за хората ", съобщи още вицепремиерът Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР