Цените на горивата у нас няма да стигнат 4 лв.

...
Цените на горивата у нас няма да стигнат 4 лв.
Коментари Харесай

Прогноза: Горивата у нас ще поскъпнат с до 10 ст./л, ако конфликтът в Близкия изток се разрасне до страни-износителки

Цените на горивата у нас няма да стигнат 4 лева за литър поради войната в Израел. Това  предвидиха експерти от Българската петролна и газова асоциация. Ако спорът се разрасне до страни експортьорки на нефт, то тогава е допустимо нарастване с до 10 ст., оповестява Българска национална телевизия.

Въпреки, че през вчерашния ден петролът вид " брент " нарастна на интернационалните пазари, финансистите регистрират спад за последните 5 търговски сесии. През днешния ден той се търгува за към 88 $ за барел. За същия интервал цената на бензин А-95 у нас се намалява приблизително с 2 ст.

" Няколко дни преди да се случи обстановката в Израел цените на суровия нефт паднаха на интернационалните пазари, откакто стана тази война цената още веднъж потегли нагоре, само че не надмина стойностите, които бяха достигнати. В този смисъл не чакам в сегашния миг да има покачване на горивата, само че това е под изискване, че този спор не се разрасне, тъй като, в случай че той се разрасне и изключително в случай че засегне страни експортьорки на нефт, това сигурно ще усили цената ", разяснява Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация пред Българска национална телевизия.

" 4 лева цена на горивата при 90 $ за барел нефт няма по какъв начин да забележим, в случай че поскъпне до 95 - 96 $ за барел, ще има повишаване в границите на стотинки, само че за 4 лева въобще не можем да приказваме. Поне към сегашния миг, в случай че не се случи нещо супер изключително ", счита Светослав Бенчев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР