Цените на горивата след съответните компенсации трябва да паднат с

...
Цените на горивата след съответните компенсации трябва да паднат с
Коментари Харесай

Дерогацията за руския нефт остава, но „Лукойл“ трябва да внесе още 1,5 млрд. лв. в хазната

Цените на горивата след съответните обезщетения би трябвало да паднат с близо лев съгласно Делян Добрев

Дерогацията за съветския петрол остава. За сметка на това „ Лукойл “ следва да бъде обложен с 1,5 милиарда лева тази година. Това стана ясно от брифинг на представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи след среща с премиера Николай Денков и финансовия министър Асен Василев в Народното събрание през днешния ден.

В нея са участвали и съпредседателите на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков и Атанас Атанасов. Асен Василев се е присъединил онлайн.

" Лукойл " поели ангажимент пред държавното управление да внесат 500 млн. лева. след промяна на данъчната декларация. 1 милиарда лева пък се очаквало да бъдат импортирани в специфичния фонд , който страната сътвори тази година за обезщетения за цените на горивата, които потребителите заплащат на бензиностанциите. 

" Първо, това, което разбрахме от премиера, е, че с помощта на това, което направихме с господин Борисов двете партии ГЕРБ и Движение за права и свободи - да кажем, че дерогацията завършва след една седмица, " Лукойл ", както не желаеха да си заплащат налозите, са декларирали през вчерашния ден пред шефа на кабинета на премиера, че ще си платят над 500 милиона налози, които се пробваха да скрият от българските жители ", разгласи Делян Пеевски, който от предходната седмица към този момент е съпредседател на парламентарната група на Движение за права и свободи. 

Николай Денков бил уверил, че въпросните 500 млн. лева налози ще бъдат фактически импортирани. 

" Ние заявяваме, че в случай че това не се случи, ще си внесем плана за седемте дни и ще отнемем дерогацията на " Лукойл ". Нека и " Лукойл " да ни чуят ясно за това! Да не мислят, че няма да си заплащат налозите в България ", закани се Пеевски. " Следващото е, че ще внесем промени в закона (наши специалисти ще ви дадат по-късно точните текстове), че ще сложим под ръководство базите за предпазване на горива на Държавна организация " Държавни запаси и военновременни ресурси ", с цел да може всички да имат достъп до тези хранилища и да освободим България от монопола върху базите за предпазване на " Лукойл ". 

В петък ще има изключително съвещание на Народното събрание поради ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката, стана ясно още на днешния брифинг. 

Делян Добрев от ГЕРБ разгласи от своя страна: " Най-важното е за хората да има обезщетения. И това ще бъдат не пари от бюджета. Това ще бъдат пари от " Лукойл ". Т.е. ние ще вземем от " Лукойл " милиарди, в случай че си спазят обещанието, несъмнено, от кабинета, тъй като ние сме законодателна власт; ние не управляваме процесите в тази страна. Ще вземем от " Лукойл " един милиард - насъбрана сума до момента, и тези средства ще бъдат дадени на хората като обезщетения за горивата. Така горивото на бензиностанциите няма да коства 3 лева, а след обезщетенията ще коства 2 лева и стотинки. "

Ако обещанията не бъдат изпълнени, през януари ГЕРБ и Движение за права и свободи щели да внесат още веднъж предложение за анулация на дерогацията за съветския петрол. 

Идеята по повод базите за предпазване на горива, 92% от които били благосъстоятелност на " Лукойл ", е страната да влезе в ръководство на тях чрез необикновен шеф . Целта била да има бистрота и да имат опция и други компании да съхраняват горива.

Гледайте тук:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР