Цените на горивата растат заради войната в Украйна и заради

...
Цените на горивата растат заради войната в Украйна и заради
Коментари Харесай

Сабрутев, ПП: Какъв е интересът на ГЕРБ към КЗК

Цените на горивата порастват поради войната в Украйна и поради по-високото ползване. Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Венко Сабрутев в предаването " Здравей, България ".

Сабрутев разяснява думите на Делян Добрев от ГЕРБ, който твърди, че българската рафинерия не употребява американски нефт вид „ Брент”, а уралски петрол, който е доста по-евтин, а цената на горивата у нас е скочила с над 30% през последната година – с толкоз е поевтинял и въпросният нефтов артикул. С разликата от 1 лев в литър гориво някой прибира по 1 млн. лв. дневно, сигнализира още депутатът от ГЕРБ. Добрев прави две внушения с това изявление – едното е, че държавното управление дефинира цените на горивата и второто – че те порастват единствено в България, означи депутатът от " Продължаваме промяната ", представен от novini.bg.

Защо Делян Добрев не подаде сигнал до Комисията за защита на конкуренцията. Ако има пазарни изкривявания Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да ги дефинира и да накаже участниците на пазара. Трябва да даде мнение. Истината е, че Комисията за защита на конкуренцията не работи - нещо, за което ние сигнализираме доста от дълго време, сподели още той.
Искахме да сменим ръководството на Комисия за защита на конкуренцията. И незабавно внесоха избор на съмнение. Това е в контраст на мандатите на останалите органи. Какъв е ползата на ГЕРБ към Комисия за защита на конкуренцията. Искат го, с цел да може да трансферират виновност на държавното управление. Но то не ценообразува, добави Сабрутев.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев се включи по телефона, с цел да отговори на Венко Сабрутев.

По думите му не е съответстващо да се съпоставят цените на горивата у нас с тези в Гърция, тъй като южната ни съседка купува по-скъп нефт.

Добрев упрекна сътрудника си от Политическа партия в корупция, а той, от своя страна, върна нападката, само че го укори за непросветеност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР