Цените на горивата определено тръгват нагоре, но не стремглаво. Още

...
Цените на горивата определено тръгват нагоре, но не стремглаво. Още
Коментари Харесай

Експерт: Около 20 стотинки ръст на пропан-бутана от 1 август

Цените на горивата несъмнено потеглят нагоре, само че не стремително. Още от 1 август ще има покачване на цената на пропан-бутана, тъй като Народното събрание отстрани нулевата ставка за Данък добавена стойност. Ръстът ще е в границите на 20-22 стотинки на литър с Данък добавена стойност.

Поскъпването на петрола в интернационален проект въздейства изцяло на повишение на цените на горивата.

Това сподели за " Твоят ден "  Светослав Бенчев от Българската газова и петролна асоциация.

Според него покачването на цените на горивата е закъсняло. " То се дължи на растежа в цените на готовите артикули, плановите поправки в рафинериите съответстваха с непредвидени проблеми. Това подвигна цените на бензина и дизела, а пазарът е доста уплашен. Повишената консумация в Китай също обуславя растежа. Очакваме сред 5 и 7% на продуктите ", съобщи той.

По думите му концесията на " Росенец " не се знае по какъв начин ще повлияе на цените, само че мъчно ще се оправим без рафинерия с доставките.

" Нямаме нужната численост вагони или цистерни, нито има обилие на горива. В Румъния и Гърция индустриалните цени на горивата са с 20 стотинки над тези на " Лукойл ", без да се включва цената за доставка ", изясни Бенчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР