Цените на горивата няма да се променят при продажбата на

...
Цените на горивата няма да се променят при продажбата на
Коментари Харесай

Експерт каза дали ще скочат цените на горивата след продажбата на Лукойл

Цените на горивата няма да се трансформират при продажбата на " Лукойл ". Това съобщи енергийният специалист Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията тази заран в ефира на bTV във връзка с продажбата на " Лукойл ".

Цената на горивата сега би трябвало да бъдат по-ниски с 20-30 стотинки. Рафинерията в Бургас може да оперира с над 20 разнообразни типове нефт и изказванията, че не може да работи с съветски нефт не са правилни, посочи още Владимиров. И добави, че не би трябвало да се основава непотребна суматоха, че България ще остане без горива, в случай че рафинерията в Бургас бъде продадена.

Нормално е компанията да отхвърля сходни клюки за продажбата, само че сега върви наддаване за рафинерията в Бургас, а тя е в доста преференциална позиция поради дерогацията на съветски нефт.

Има доста съществени стопански ползи за опазване на рафинерията, в това число и от Руската федерация. Ако един нов притежател купи " Лукойл ", той ще купи рафинерията единствено, когато се вдигне дерогацията на съветски нефт, акцентира също Владимиров.

Той изясни, че през последните 10 години " Лукойл " организират оптималната тактика за продажба на някои от активите си - продажба на горива на дребно. В България процесът е много по-бавен, тъй като " Лукойл " постоянно е получавал преференциално отнасяне от българските управляващи, разяснява Владимиров.

В момента " Лукойл " е получил и специфичен подарък от властта - да внася дерогация на съветски нефт на доста по-ниски цени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР