Цените на горивата няма да отидат надолу, но ще има

...
Цените на горивата няма да отидат надолу, но ще има
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Горивата няма да се понижат, но ще има компенсации

" Цените на горивата няма да отидат надолу, само че ще има механизъм за компенсиране. " Това обви в изявление по Нова телевизия министърът на стопанската система Никола Стоянов. Той изясни, че цялата скица ще бъде такава, че да стъпи на европейския правилник за изземане на свръхпечалбите. Оттам те ще отиват в специфичен фонд, от който ще се изплащат обезщетения.

Никола Стоянов разяснява, че в случай че цените на горивата се понижат, то това би било много добра мярка, само че никога не би била задоволителна, с цел да спре инфлационният напредък. От думите му стана ясно, че в случай че горивата за бизнеса станат по-евтини, по този метод ще поевтинее и логистиката за стоките, след което и цените им.

Министърът разиска и въпроса за спекулата с цените на пазара с млечните артикули. " Тази рецесия оказа въздействие – безусловно вериги на доставки се късат и стартира да има дефицити в някои браншове ", означи Стоянов. По думите му високите цени се дължат точно на недостига на млякото.

Никола Стоянов разяснява и непознатите вложения у нас, като сподели, че страната ни се пробва да се концентрира върху търсенето на нови вложители. Той разкри, че международен състезателен колос е решил да влага в България.

" София, след изследванията на компанията, е спечелила повече точки спрямо 20 други града в Европа. Категорично била преди всичко. Сега се водят договаряния ”, регистрира министърът. Той посочи, че не става въпрос за произвеждане, а за софтуерен хъб, който ще обслужва бизнеса на спортния колос в целия свят.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР