Цените на горивата и тока надигат още една протестна вълна.

...
Цените на горивата и тока надигат още една протестна вълна.
Коментари Харесай

Заради скъпите ток и горива: Работодателите и заведенията се включват в протеста на 18 май

Цените на горивата и тока надигат още една протестна вълна. Освен превозвачите, на 18 май недоволството си ще изразят и работодателите и бизнеса.

Работодателските организации упорстват за удължение на механизма за обезщетения за цените на тока, докато е належащо. Разликата сред цената на газа при потреблението на медиатори и цената с "Газпром износ " да бъде поета като отплата от бюджета.
Те упорстват за механизъм за дълготрайно гарантиране на налични цени на електрическа енергия, природен газ и петролни артикули, за стратегия за преодоляване на инфлационните процеси и възобновяване на веригите на доставки. Ако не се изпълнят настояванията им, призоват за оставка на държавното управление.
„ Сметките за ток са близо 2,5 пъти по-високи след обезщетения. Най-важните претенции са енергийната помощ да продължи и да се усили, защото тя е безусловно незадоволителна. Също да има регулация за цените на бензина или таван, или несъгласие, както и мярката 60 на 40 да се резервира, и да има съответни обезщетения за газа “, съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
В Пловдив над 40 камиона бяха паркирани на „ Цариградско шосе “ и затрудниха трафика макар формалното решение за преустановяване на митинга.
На превозвачите министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер отговори в „ Тази заран “ по bTV по този начин: „ Когато някой споделя оставка, преференциални условия без да е съобразено със обществената и икономическата обстановка, това държавното управление не може да го схване.

Министърът на образованието пък прикани превозвачите да съобразят проектите си за митинги с провеждането на матурата по български език и литература на 18 май.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР